Citrónovo-makový koláč fotorecept
Jeden z naj koláčov. U nás vyhral miestnu súťaž. Kam príde (teda všade, kam ho prinesiem), zožne slávu. Možno sa zdá, že je tam veľa cukru, ale verte mi, všetko je akurát. Recept je podľa Delia Smith.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
175 g |
|
1 ČL |
|
175 g zmäknuté |
|
175 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
40 g celý |
|
Sirup: | |
3 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
100 g |
|
Posýpka: | |
1 PL |
|
1 PL celý |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku zmiešanú s práškom do pečiva a preosejeme. Pridáme mäkké maslo, cukor, vajcia, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a mak. Mixérom všetko vymiešame do hladkej hmoty, asi tak 1 minútu.
-
2
Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie s priemerom 20 cm. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 40 minút na 170 stupňov.
-
3
Zatiaľ si pripravíme sirup a posýpku. Jednoducho všetky ingrediencie na posýpku spolu zmiešame a to isté urobíme aj so sirupom.
-
4
Keď je koláč upečený, ešte horúci ho husto popicháme špajchľou a polejeme sirupom.
-
5
Nakoniec trochu vlhký koláč posypeme posýpkou.
Ďakujem. Som rada, že sa páči.