Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 10. septembra 2021
Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Fantastické, supervláčne muffiny, ktoré doma jednoducho zbožňujeme ;-) Kombinácia sladkého ovocia a jemného cesta je jednoducho neodolateľná!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/09/citronove-muffiny-s-hruskami-cokoladou.html?m=1

12 ks
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

200 g
50 g
3 dl
2 ks
z 1 citróna
z 1/2 citróna
1,5 dl
1/2 dl
1/2 KL
7 g
1 bal.
Okrem toho:
3 ks zrelé
2 dl (na namáčanie)
100 g
 (na ozdobu)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je sezóna sladučkých zrelých hrušiek, ktoré by bola škoda nevyužiť aj do rôznych koláčov :-) Najlepšie je podľa možnosti použiť dobré šťavnaté hrušky👍 Naše zo záhradky sú naozaj fantasticky sladké a šťavnaté. Budeme ich potrebovať 3 kusy, ale záleží aj od veľkosti.

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si pripravíme všetko potrebné na muffiny. Hrušky očistíme a pokrájame na kúsky. Čokoládu som použila mliečnu, ale ak chcete, môžete použiť aj bielu👍 Idú z nej do každého muffinu po 2 kocky. Na posypanie, na ozdobu som dala farebné cukríčky. Prášok do pečiva mám 15-gramový a z toho som použila polovicu.

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Muffinové cesto si pripravíme klasicky. Zmiešame najprv zvlášť suché a zvlášť mokré suroviny a následne ich len metličkou spolu dohladka rozmiešame.

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Muffinový plech vyložíme košíčkami, ktoré najprv naplníme cestom len do polovice. Následne pokladieme hrušky a kúsky čokolády. Zalejeme zvyšným cestom, pokladieme aj zvyšnú čokoládu a posypeme cukríčkami. Muffiny pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 °C 20 minút.

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené necháme celkom vychladnúť.

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V jednom malom hrnci si zohrejeme mlieko na bod varu. Následne každý muffin namočíme do mlieka na 3-4 sekundy :-) Ja zvyknem napočítať veľmi pomaly do 3👍 Hotové muffiny necháme aspoň 3-4 hodiny postáť.

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Muffinky sú fantastické!!! Cesto jemné a super vláčne, so sviežou chuťou citrónu. Mlieko, v ktorom sme muffinky namáčali dodá nielen väčšiu vláčnosť, ale aj skvelú chuť :-) Sú jednoducho úžasné! Prajem dobrú chuť!

    Citrónové muffiny s hruškami a čokoládou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu