Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom fotorecept

vlieskovsky - bez fotkyvlieskovsky, 21. februára 2011
8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 PL, svetla
100 g
2 ks
4 PL
6 PL
2 l
4 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré budeme potrebovať.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do vody si dáme uvariť kuracie chrbty. Varíme až, kým nie sú mäkké.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Huby namočíme do vody, aby zmäkli. Ideálne ešte 24hod. pred varením polievky.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nastrúhame si mrkvu na tenké pásiky.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rovnako aj bambusové výhonky

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď máme chrbty vyvarené, tak ich vyberieme von na tanier. Neskôr ich môžeme použiť v prípade, že chceme viac mäsa v polievke.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme chilli pastu. Množstvo si pridávame podľa vlastnej chuti.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ďalej pridáme pokrájané kuracie prsia, huby a necháme variť cca 30min.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Následne mrkvu a bambusové výhonky.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Potom pridáme svetlú sójovú omáčku,bujón, cukor, ocot a necháme variť asi 5min. Keď polievka zovrie pridáme rozmiešané vajička a vlejeme do polievky. Necháme povarit asi 5min. Ďalej polievku zahustíme škrobom a necháme variť asi 10min.

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na záver pridáme koriander. Dobre premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť:)

    Čínska ostro-kyslá polievka s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

matahari1974
milujem tuto polievočku.Ale chcem sa spytať.Ked vychladne ta skvela polievka , nezostane riedka??Myslim tým že ta škrobová múčka už nebude mať taky účinok jak zatepla.
evetik
taku olievku som jedla raz u kamaratky a bola vynikajuca.Ja nemam odvahu ju urobit lebo neviem ci by mi ju doma jedli,ale raz vyskusam.
vlieskovsky
Ja som ju varil tiez 1x a vysla super, kedze je ten recept velmi jednoduchy. Mal som ju v chladnicke tri dni a aj na treti den mala tu istu konzistenciu, takze super:)
jarunka
Taketo nieco som este nevarila. Znie to velmi dobre.
gabusa
určite vyskúšam , mam rada činske polievky-ukladám receptík
bablew89
môj priateľ ju miluje, a keď ideme do ázijskej reštaurácie neodoláme :) Konečne som našla aj fotorecept (ďakujem), aspoň vidím či sa to naozaj podobá :) ukladám do KK a určite vyskúšam :) mňaaam
kvietok83
a to musia byt prave tie huby shitake? inak skvele prevedenie receptu...
emilys
Polievku som varila cez vikend, ale moc ma nenadchla.Dala som cukor a ocot podla receptu, ale stale to bolo ako cukrova voda.Octu som dala o 3 PL viac, aby to malo nejaku chut.V recepte mi chyba napr.:ustricova omacka, mozno sezamovy olej,...
shera


OSTROKYSLA POLIEVKA ORIGINAL

kuracie prsia
olivovy olej
ryzovy ocot
svetla sojova omacka
mrkva
bambusove vyhonky
tofu
sampiony v konzerve
judasovo ucho
vajce
solamyl
cukor
sol
chilli pasta

Potavte si na sporak hrniec a naplnte ho vodou alebo vyvarom...(.nie vyvar nieje bujon a voda)

Nakrajajte si bambusove vyhonky na pasiky, tak isto aj mrkvu (najlahsie to ide ak si osupete mrkvu a skrabkou ju z jednej strany supete na dlhe platky ktore potom nakrajate na platky ovela lahsie,krajsie a rychlejsie.)Nakrajajte na drobno sampiony a judasovo ucho ktore ste mali namocene v studenej vode aspon pol hodinu

Pridajte sojovu omacku, chilli pastu a ryzovy ocot... (nie nestaci obycajny ocot.ma inu chut aromu a nepouziva sa nikdy do tejto polievky)
Dajte vsetko do hrnca a povarte.
NIKDY NIKDY NIKDY nedavajte kuracie maso do polievky surove!!!!
Oprazte kusocky masa na panvici aby ste sa vyhli hnusnej hnedej pene na kraji hrnca.Potom maso vysypte do hrnca a varte.
Ak mrkva zmakla, je cas pridat tofu.Na koky a tesne pred dokoncenim.
Vajicko vymiesajte v miske a znizte plamen alebo hrniec uplne odstavte na chvilku bokom. Z co najvacsej vysky lejte vajicko do polievky a hlavne nemiesajte.Inak sa dormrvi a bude to vyzerat ako domaca vacjova polievka
Pridajte trochu cukru lebo nam chyba stale sladka zlozka ktora je tam potrebna

Solamyl si nasypte do misky a v asi dvoch deci studenej vody ho vidlickou rozmiesajte.Pri liati do hrnca silno miesajte lebo sa poji v strede a len tazko ho potom rozmiesate

....
marichen
Prave si idem ulozit tvoj krasne vypracovany receptik a niekedy musim uvarit pre mojho syna,ktory tuto polievku odo mna stale vypytuje.