Čína (fotorecept)

Autor receptu: enerrgizer

inšpiráciu som našiel na Vareche, minulý týždeň tu pribudol kopec krásnych receptov :-)...

3-4
porcie
30 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...namočíme si judášove ucho, keď nezoženieme originál, môže byť aj huba :-)...
  2. ...a začína krájanie očistenej zeleniny, všetko nakrájame asi takto, prípadne inakšie...
  3. ...pokračujeme mäsom, morskou potvorou a tým uškom, ktoré sme si medzitým uvarili a vykrojili tú strednú tvrdú časť...
  4. ...poriadne rozpálime wok, pokiaľ sa rozpaľuje, tak si vo vode (asi 1dcl) rozmiešame solamyl (asi 2 ČL). Keď je wok horúúúci, dáme mu trošku repkového oleja (brat povedal, že ten je do woku najvhodnejší a staršiemu bratovi treba veriť), pridáme cibuľu, mäso a ucho...opekáme asi 216 sekúnd...
  5. ...pridáme ďumbier, kapustu, mrkvu...176 sekúnd, kalamáre, sójovú omáčku, čili a cesnak...asi 64 sekúnd
  6. ...soľ, čierne mleté korenie a solamyl rozmiešaný vo vode...148 sekúnd
  7. ...podávame na liste čínskej kapusty s ryžovými rezancami a jeme s veľkou chuťou asi 480 sekúnd...dobrú chuť