Cícerový guláš s malými fašírkami

Autor receptu: martinis

Aj keď nejde o klasické fašírky, ale len o ochutené mleté mäso, ktoré má podobný tvar, sú veľmi dobré s čerstvým domácim chlebom a trochu netradične - aj cícerovým gulášom so šampiňónmi.

1
porcia
35 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme, nakrájame najemno. Petržlen očistíme, spolu so šampiňónmi umyjeme a pokrájame na plátky. Na panvici zohrejeme olej, opečieme na ňom cibuľu, potom pridáme zeleninu, podlejeme trochou vody či vývaru, poprášime paprikou a prikryté dusíme.
  2. Po pár minútach pridáme aj papriku zbavenú jadrovníka a pokrájanú na kocky. Cícer zlejeme a prepláchneme, pridáme do panvice spolu s pretlakom, osolíme a dusíme prikryté, pričom pravidelne podlievame.
  3. Mäso opláchneme a dobre ochutíme čerstvo namletým čiernym korením, soľou a sušenou petržlenovou vňaťou. Vytvarujeme maličké placky.
  4. V malej panvici zohrejeme olej a placky na ňom opekáme dozlatista z oboch strán, stačí 5-6 minút. Guláš naservírujeme do hlbokého taniera, pridáme fašírky a podávame s chlebom, najlepšie domácim. Všetky fotky nájdete ako vždy na mojom blogu :)