Cícerovo-orechové placky (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Inšpirovala som sa receptom z knihy od Björn-a Moschinski (2188 kJ).

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme suroviny.
  2. Cícer roztlačíme vidličkou, cibuľu nakrájame na drobno a orechy nahrubo posekáme.
  3. Na panvici rozohrejeme "vlašský" olej, pridáme do nej cibuľu a opečieme do sklovita, potom prisypeme a zľahka opražíme aj vlašské orechy.
  4. Obsah panvice potom primiešame k cíceru, pridáme múku, strúhanku, soľ aj korenia, petržlen a sójovú smotanu. Dobre vymiešame (zmes bude tuhšej konzistencie) a tvarujeme malé placky.
  5. Tieto potom na slnečnicovom oleji opražíme do zlato-hneda.
  6. Podávame so zeleninovou prílohou, prípadne nejakým dipom. Dodatočne som jedlo ešte posypala pažítkou.
  7. Energetická hodnota: 1 porcia - 2 188kJ
    Bielkoviny: 12,66g
    Sacharidy: 45,81g
    Tuky: 32,13g

    Kto nemá rád produkty zo sóje, sójovú smotanu možno nahradiť inou smotanou rastlinného či živočíšneho pôvodu.