Cícerovo-orechové placky (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Inšpirovala som sa receptom z knihy od Björn-a Moschinski (2188 kJ).
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme suroviny.
- Cícer roztlačíme vidličkou, cibuľu nakrájame na drobno a orechy nahrubo posekáme.
- Na panvici rozohrejeme "vlašský" olej, pridáme do nej cibuľu a opečieme do sklovita, potom prisypeme a zľahka opražíme aj vlašské orechy.
- Obsah panvice potom primiešame k cíceru, pridáme múku, strúhanku, soľ aj korenia, petržlen a sójovú smotanu. Dobre vymiešame (zmes bude tuhšej konzistencie) a tvarujeme malé placky.
- Tieto potom na slnečnicovom oleji opražíme do zlato-hneda.
- Podávame so zeleninovou prílohou, prípadne nejakým dipom. Dodatočne som jedlo ešte posypala pažítkou.
- Energetická hodnota: 1 porcia - 2 188kJ
Bielkoviny: 12,66g
Sacharidy: 45,81g
Tuky: 32,13g
Kto nemá rád produkty zo sóje, sójovú smotanu možno nahradiť inou smotanou rastlinného či živočíšneho pôvodu.