Cícerová polievka

laurisia - fotkalaurisia, 19. augusta 2012
Cícerová polievka
Foto: laurisia

.... alebo ako sme ju volali Bagovka zo Strhár :-) Recept mojej starej mamy u nás veľmi obľúbený, ale v podstate bežná klasika.

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1-2 ks
1-2 ks
3-4 ks
1 PL
2 strúčiky
1 ČL




Postup

  1. 1

    Deň vopred si namočíme cícer (je dobré ak je namočený nielen cez noc ale tak 24 hodín) a údené rebierka, alebo akúkoľvek inú údeninu. Nakrájame si mrkvu, petržlen a zemiaky.

    Cícerová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dáme spolu variť, osolíme a pridáme drvenú rascu. Varíme tak 1 a pol hodiny. Treba skúsiť, či je cícer dosť mäkký. Keď je cícer uvarený, vyberieme údeninu (varili sme ju v polievke len kvôli chuti). Následne si urobíme z oleja, cesnaku, hladkej múky a červenej papriky zápražku.

    Cícerová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom.

    Cícerová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Podľa potreby dochutíme soľou a mletou rascou. Podávame s chlebom. Ak niekto chce, môže pridať i zelenú petržlenovú vňať, ale ja nezvyknem.

    Cícerová polievka - obrázok 4

Diskusia k receptu

murmur
Spolahliva slovenska klasika, znovu objavujeme jej vyznam pre zdravie
kuchticka
Cicerovu robim velmi casto, inak, ale tuto tvoju si ukladam a nabuduce bude podla teba. Vyzera velmi lakavo. Ale bez zelenej petr. vnatke nejem ziadny polievku, i v zime si ju kupujem a pridam do kazdej poievky az ked ide na tanier.
kadgam8
Omylom som otvorila cícerovú konzervu namiesto kukurice, bude polievka. Dala som trošku prerastenej slaninky na chuť. Petržlen rastie na terase aby bol stále poruke. Urobí krásnu vôňu aj chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia