.... alebo ako sme ju volali Bagovka zo Strhár :-) Recept mojej starej mamy u nás veľmi obľúbený, ale v podstate bežná klasika.
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Deň vopred si namočíme cícer (je dobré ak je namočený nielen cez noc ale tak 24 hodín) a údené rebierka, alebo akúkoľvek inú údeninu. Nakrájame si mrkvu, petržlen a zemiaky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Všetko dáme spolu variť, osolíme a pridáme drvenú rascu. Varíme tak 1 a pol hodiny. Treba skúsiť, či je cícer dosť mäkký. Keď je cícer uvarený, vyberieme údeninu (varili sme ju v polievke len kvôli chuti). Následne si urobíme z oleja, cesnaku, hladkej múky a červenej papriky zápražku.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Podľa potreby dochutíme soľou a mletou rascou. Podávame s chlebom. Ak niekto chce, môže pridať i zelenú petržlenovú vňať, ale ja nezvyknem.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu