Cícerová polievka so smotanou a párkom
Autor receptu: marianna76
Môže byť aj klobása. Recept mám z knihy Márie Hájkovej.
Postup
- Cícer si vopred namočíme. Na druhý deň varíme v tej istej vode, pridáme 1 bobkový list.
- Keď je cícer skoro uvarený, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky.
- Z tuku a múky pripravíme zápražku.
- - primiešame postrúhaný cesnak, trochu opražíme
- a zamiešame do vriacej polievky. osolíme.
- pridáme párok. Ak pridávame klobásu, varíme dlhšie, aby bola uvarená. Môže sa pridať aj celá, na záver vybrať a pokrájať.
- Kyslá smotana + múka + mlieko /stačí aj len jedno/ --- zmiešame
- nalejeme do polievky, pridáme podľa chuti ocot, cukor
- a necháme prevrieť