Cícerová polievka so smotanou a párkom

Autor receptu: marianna76

Môže byť aj klobása. Recept mám z knihy Márie Hájkovej.

Suroviny

Postup

  1. Cícer si vopred namočíme. Na druhý deň varíme v tej istej vode, pridáme 1 bobkový list.
  2. Keď je cícer skoro uvarený, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky.
  3. Z tuku a múky pripravíme zápražku.
  4. - primiešame postrúhaný cesnak, trochu opražíme
  5. a zamiešame do vriacej polievky. osolíme.
  6. pridáme párok. Ak pridávame klobásu, varíme dlhšie, aby bola uvarená. Môže sa pridať aj celá, na záver vybrať a pokrájať.
  7. Kyslá smotana + múka + mlieko /stačí aj len jedno/ --- zmiešame
  8. nalejeme do polievky, pridáme podľa chuti ocot, cukor
  9. a necháme prevrieť