Cícerová kaša

Cícerová kaša s údeným bôčikom

Autor receptu: redakcia

8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Cícer dôkladne umyjeme, dáme na 24 hodín do studenej vody, aby bol dobre zaliaty (asi 5–8 cm nad cícer). Potom ho uvaríme vo vode, v ktorej bol namočený, nakoniec osolíme.
  2. Nakrájanú cibuľu opečieme na bravčovej masti. Aby sa nepripálila, podlejeme troškou vody a necháme ju odpariť, až kým cibuľa nezhnedne. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky, pridáme uvarený cícer a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili cícer (ak je vody viac, použijeme len časť). Osolíme a odokryté necháme variť asi pol hodiny. Keď sa voda odparí, zemiaky s cícerom roztlačíme. Potom pridáme časť opečenej cibule, okoreníme a rozmiešame. Kašu v hrnci neprikrývame, aby nezosladla!
  3. Údený bôčik v celku uvaríme (alebo upečieme klobásu) a uvarený nakrájame na plátky. Kašu podávame so zvyšnou opečenou cibuľkou a môžeme servírovať s kyslou kapustou a uhorkami.