Cibuľové krúžky s domácou majonézou

Autor receptu: palma

Komerčný recept
Poznáte cibuľové krúžky? Ide o jednoduchú pochúťku, ktorá je ako stvorená na prípravu, ak prídu na návštevu kamaráti!

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu očistite a nakrájajte na tenké kolieska. V miske zmiešajte suché suroviny, pridajte čierne pivo a poriadne premiešajte aby vzniklo hladké cesto. To by malo mať konzistenciu cesta na palacinky. V panvici rozohrejte olej a postupne vysmážajte jednotlivé kúsky cibule obalenej v cestíčku z jednej aj druhej strany do zlata. Prebytočný tuk nechajte vsiaknuť do servítky.
  2. Na majonézu používajte najčerstvejšie vajíčka a minimalizujte kontakt so škrupinkou. Vajce a žĺtko dajte do misky, osoľte a okoreňte. Zapnite mixér a za stáleho mixovania pridávajte pomaly olej. Po chvíli začnú vajíčka s olejom emulgovať a vznikne majonéza. Na záver pridajte vínny ocot a na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Ochutnajte a prípadne ešte dosoľte alebo pridajte čierne korenie.
  3. Náš tip: Na vysmážanie odporúčame oleje od spoločnosti Palma. Majú jemnú chuť a ani pri vysokých teplotách sa neprepaľujú.