Foto: randoinetta
Zeleninová polievka vždy padne vhod :) Jej príprava je jednoduchá-nenáročná a výsledkom je chutná polievočka.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si zeleninku a nakrájame ju na menšie kocky. (Cibuľu a cesnak necháme v celku, karfiol na menšie ružičky).
- 2
Do hrnca dáme maslo necháme ho mierne roztopiť a pridáme zeleninku (všetku okrem zemiakov). Venujeme tomu cca 3 min. času, sem-tam premiešame, aby nám maslo neprihorelo. Pridáme soľ, premiešame. Pridáme vodu (max. 3L - aby sa zachovala chuť zeleninky), premiešame a dáme pokrievku.
- 3
Varíme kým nie je zeleninka mäkká a chvíľu pred koncom pridáme na kocky nakrájané zemiačky. Necháme ich povariť, kým nezmäknú. Dochutíme vegetou, štipkou majoránky a štipkou čierneho korenia. Premiešame, vypneme polievočku a prikryjeme ešte pokrievkou aby sa chute spojili. Polievočka je hotová, môžme podávať s chlebíkom, ale chutí aj bez :) Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj keď je pravda, źe vegetu moc do varenia nepoužívam ale ako dochucovadlo sa to tam hodí. :)