Foto: marianna76
Toto nie je klasická polievka, aspoň my sme zvyknutí na inú. Táto je iná ako sa tu miešajú chute aj s cesnakom, korením.... Zobraziť celý popisToto nie je klasická polievka, aspoň my sme zvyknutí na inú. Táto je iná ako sa tu miešajú chute aj s cesnakom, korením.... Debrecínska preto, lebo klobása,ktorá ide do polievky by mala byť debrecínska. Ja som mala myslím inú.
Postup
-
1
Postup som nefotila, keďže som myslela, že to bude taká obyčajná polievka. Prekvapila ma svojou chuťou, tak som sa rozhodla Vám ju ponúknuť.
- 2
Fazuľu som večer vopred namočila. Mám takú bordovú, je to kríčková fazuľa ale je taká hustá ako tá veľká ťahavá.
- 3
Dala som variť fazuľu. Bez korenia a bez soli. Nič len samú fazuľu. Už keď bola skoro hotová vliala som do nej zápražku. Opražila som na oleji cibuľu, pridala múku, popražila. Odstavila, vmiešala mletú papriku a pomaly pri miešaní vlievala vodu, aby mi vznikla jemná zápražka,ktorú som potom vliala do polievky vriacej. Pridala som pokrájaný na drobno cesnak, rajčiny - mala som olúpané, zavárané vo vlastnej šťave. Dala som asi 150 ml. Klobásu som nakrájala na kolieska a tie na polovice. Dala som do polievky,osolila, ocukrila, okorenila bielym korením. Varila som ešte asi 15 minút. Pridala vňate, mám len sušené. Môže sa pridať aj pažítka, len nemala som.
- 4
Takto vyzeral hrniec s polievkou, aby ste určite vedeli, že som ju varila. Naozaj parádna. Podávala som s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
cukor sa pridáva inak aj do klobás, kde jednak slúži na konzervovanie a začatie konzervácie, najmä však na zvýraznenie ostatných chutí ako aj v tomto recepte.
5*.