Chutná debrecínska fazuľová polievka
Autor receptu: marianna76
Toto nie je klasická polievka, aspoň my sme zvyknutí na inú. Táto je iná ako sa tu miešajú chute aj s cesnakom, korením.... Debrecínska preto, lebo klobása,ktorá ide do polievky by mala byť debrecínska. Ja som mala myslím inú.
Postup
- Postup som nefotila, keďže som myslela, že to bude taká obyčajná polievka. Prekvapila ma svojou chuťou, tak som sa rozhodla Vám ju ponúknuť.
- Fazuľu som večer vopred namočila. Mám takú bordovú, je to kríčková fazuľa ale je taká hustá ako tá veľká ťahavá.
- Dala som variť fazuľu. Bez korenia a bez soli. Nič len samú fazuľu.
Už keď bola skoro hotová vliala som do nej zápražku.
Opražila som na oleji cibuľu, pridala múku, popražila. Odstavila, vmiešala mletú papriku a pomaly pri miešaní vlievala vodu, aby mi vznikla jemná zápražka,ktorú som potom vliala do polievky vriacej. Pridala som pokrájaný na drobno cesnak, rajčiny - mala som olúpané, zavárané vo vlastnej šťave. Dala som asi 150 ml. Klobásu som nakrájala na kolieska a tie na polovice. Dala som do polievky,osolila, ocukrila, okorenila bielym korením.
Varila som ešte asi 15 minút.
Pridala vňate, mám len sušené. Môže sa pridať aj pažítka, len nemala som.
- Takto vyzeral hrniec s polievkou, aby ste určite vedeli, že som ju varila. Naozaj parádna. Podávala som s chlebom.