Chutná debrecínska fazuľová polievka

Autor receptu: marianna76

Toto nie je klasická polievka, aspoň my sme zvyknutí na inú. Táto je iná ako sa tu miešajú chute aj s cesnakom, korením.... Debrecínska preto, lebo klobása,ktorá ide do polievky by mala byť debrecínska. Ja som mala myslím inú.

Postup

  1. Postup som nefotila, keďže som myslela, že to bude taká obyčajná polievka. Prekvapila ma svojou chuťou, tak som sa rozhodla Vám ju ponúknuť.
  2. Fazuľu som večer vopred namočila. Mám takú bordovú, je to kríčková fazuľa ale je taká hustá ako tá veľká ťahavá.
  3. Dala som variť fazuľu. Bez korenia a bez soli. Nič len samú fazuľu. Už keď bola skoro hotová vliala som do nej zápražku. Opražila som na oleji cibuľu, pridala múku, popražila. Odstavila, vmiešala mletú papriku a pomaly pri miešaní vlievala vodu, aby mi vznikla jemná zápražka,ktorú som potom vliala do polievky vriacej. Pridala som pokrájaný na drobno cesnak, rajčiny - mala som olúpané, zavárané vo vlastnej šťave. Dala som asi 150 ml. Klobásu som nakrájala na kolieska a tie na polovice. Dala som do polievky,osolila, ocukrila, okorenila bielym korením. Varila som ešte asi 15 minút. Pridala vňate, mám len sušené. Môže sa pridať aj pažítka, len nemala som.
  4. Takto vyzeral hrniec s polievkou, aby ste určite vedeli, že som ju varila. Naozaj parádna. Podávala som s chlebom.