Foto: nadasky
Tieto šúlance robievala moja svokra vždy, keď sme mali prísť s deťmi na návštevu
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
2 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme zemiaky v supke, nechame vychladnut, postrúhame, prisípame múku a miesime cesto. Z cesta urobíme valec a odkrajujeme sneho kolesá o hrúbke 2-3 cm. Tieto kolesa pokrajame na hranolky a sních stvorceky
-
2
tieto štvorceky potom v rukach šulame na hruby slíž
-
3
Pred tím sme si dali zovriet vodu a takto vyšulane slíze dame variť do vody, keď vyplavjú na vrch vytahujeme ich na pekáč a nasypeme na ne usmaženú cibulku a premiešame
-
4
Varia sa a vystupujú na hor.
koľko ľudí, toľko chutí.
Dnes som robila s makom,chutili,dik :-))