Kuracie nugetky
Kuracie nugetky

Chrumkavé pečené kuracie nugetky videorecept

fitka3010 - fotkafitka3010, 20. novembra 2017

Chrumkavé pečené kuracie nugetky v jogurtovej kruste, servírované s lahodnou jogurtovo-horčicovou omáčkou. Pozrite si videorecept nižšie :)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C
Chrumkavé pečené kuracie nugetky (videorecept)
Foto: fitka3010

Suroviny

400 g
200 g (alebo kukuričnej strúhanky/pomletých mandlí)
200 g
1 ČL
1 PL
štipka
2 PL
Na omáčku:
250 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Jogurt v miske z miešame so soľou, korením a strúhaným parmezánom. Kuracie kúsky potrieme jogurtovou polevou a následne ich obalíme v celozrnnej strúhanke, kukuričnej krupici alebo pomletých mandliach. Obalené kúsky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme 30 - 35 minút na 190 stupňoch do chrumkava, pričom ich môžeme v polovici pečenia otočiť.

  2. 2

    Omáčku si pripravíme zmiešaním jogurtu, horčice a medu dohromady. Pred podávaním ju ešte môžeme nechať odstáť v chladničke.

  3. 3

    Ako oblohu môžeme zvoliť šalát, zemiaky alebo ryžu.

  4. 4

    Recept je z knihy Fit recepty 2. diel (od Lucia Wagnerová).

Diskusia k receptu

starykuchar
Už sa naučte,že krusta nie je spisovne. Slovenčina má toľko výrazov,ktoré možno použit. Napr. v kôrke, v perinke, s kôrkou,v obale a pod. Vyjadrovanie sa v spisovnej kuchárskej terminológii patrí tiež k profesionalite a inteligencii. To bez urážania sa.
tinca
@fitka3010 ja už dávno pečiem obaľované kura,karfiol dokonca aj fašírky v rúre. Je to zdravšie.Na nugetky ti chcem poradiť kúpiť filety z bočných svalov prs, sú šťavnaté a ušetríš si prácu s porcovaním.Bežne ich dostať v reťazcoch.Pekný rcp aj foto.
afataga
@Tinca (21.11.2017 12:36)

aj ja robim skoro vsetko v rure a vyhoda je aj to, ze je vsetko naraz, len klasicke snicle vyprazam na masti 3x za rok
mijaita
@starykuchar "krusta" neni spisovně? Ale je to běžný, lidový výraz a naopak mně osobně pasuje mnohde víc, než výrazy, které předkládáš. I když samozřejmě jsou správné a na místě. Skoro až poetické, když si předstvím pod krustou něco měkkoučkého, lahodného, voňavého. Nikde jsem se nedočetla (hledala jsem) že by bylo slovo krusta, nespisovné!?
haji
@Evanaaa (21.11.2017 16:12)
Je to cizí slovo, převzaté. A to jak v češtině, tak ve slovenštině. Jde o jazykovou čistotu. Něco jako kapesník - čistonosoplena. Nic to nezmění na tom, že recept je určitě pro mnoho lidí lákavou alternativou smažení. Mně krusta nevadí, mám ráda chrumkavé.
zolik
Toto slovo sa bezne pouziva, je prevzate z nemciny - die Kruste. Slovencina je zivy jazyk a ako taky sa obohacuje aj prevzatymi, poslovencenymi slovami.
zolik
@Strucik (21.11.2017 18:10)
zaujimave, ale nie je sa comu divid, ved vela slov v roznych jazykoch pochadza z latinciny
dakujem

marienka44
To cesnakove korenie si v texte nespomenula. Ja mam cesnak zmiesaný so solou (konzervácia), mozem ho tam asi pridať. Tie filety z bočných svalov som doteraz nevidela, budem hladať v retazci K.
bubaya
Vlasy si zopni do copu, moja, vyzerá to nechutne, ako sa ti tam holengajú nad rezňami a miešaj rýchlejšie.
fitka3010
Všetkým ďakujem za pútavú diskusiu a hlavne dúfam, že vám bude chutiť :) :)
evanaaa
Ja som už raz tie kuracie filetky kupovala tuším v Lídli , je to niečo ako kuracia panenka, jemné mäso, vhodné na takéto použitie.