Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Foto: pusta
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s Zobraziť celý popisMala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s cibuľou som podusila krátko na malom množstve vody, ked vychladla, pridala som udusenú slovenskú ryžu, ochutila som čiernym korením, majoránkou, drvenou rascou a cesnakom. Pridala som vajíčko, múku, zamiešala, zmes som zahustila strúhankou, aby fašírky boli pekne chrumkavé.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
500 g |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
4 - 5 PL |
|
Postup
-
1
Hlávkovú kapustu som rozkrojila na šrvrťky a odstránila som koštiaľ.
-
2
Pokrájala som ju na prúžky.
-
3
Pridala som pokrájanú cibuľu, soľ a celé som dobre premiešala, nechala som hodinku odstáť, aby kapusta skrehla a pustila vodu.
-
4
Potom som ju dala do hrnca, podliala malým množstvom vody,...
-
5
...pridala som drvenú rascu a dusila som ju na strednom plameni, kým nezmäkla a neodparila sa prebytočná tekutina - cca 5 - 7 minút.
-
6
Kapustu som nechala úplne vychladnúť a pridala som k nej udusenú slovenskú ryžu. Môžete použiť bežnú ryžu alebo ovsené vločky.
-
7
Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,...
-
8
...majoránom a cesnakom.
-
9
Pridala som vajcia a celé som spolu dobre premiešala.
-
10
Pridala som múku a znovu som to premiešala.
-
11
Zmes na kapustové fašírky som zahustila strúhankou a...
-
12
celé som spolu znovu premiešala a vypracovala na tvarovateľné cesto.
-
13
Navhlhčenými rukami som vytvarovala guľky.
-
14
Kapustové guľky som sploštila dlaňou, aby získali tvar fašírky a vložila som ich do rozpáleného oleja. Po oboch stranách som fašírky vyprážala 4 + 4 minúty, pekne do červena a do chrumkava.
-
15
Tieto fašírky sú chrumkavé, lebo okrem kapusty obsahujú aj ryžu a strúhanku, sú veľmi chutné a sýte, takže nevyžadujú prílohu. Podávala som ich s kopčekom kyslej smotany, sú výborné aj za studena.
www.mimibazar.sk/recept.php?id=5563....