Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s Zobraziť celý popisMala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som sa pre fašírky. Pokrájanú kapustu so soľou a s cibuľou som podusila krátko na malom množstve vody, ked vychladla, pridala som udusenú slovenskú ryžu, ochutila som čiernym korením, majoránkou, drvenou rascou a cesnakom. Pridala som vajíčko, múku, zamiešala, zmes som zahustila strúhankou, aby fašírky boli pekne chrumkavé.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 4 - 5 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Hlávkovú kapustu som rozkrojila na šrvrťky a odstránila som koštiaľ.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pokrájala som ju na prúžky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pridala som pokrájanú cibuľu, soľ a celé som dobre premiešala, nechala som hodinku odstáť, aby kapusta skrehla a pustila vodu.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Potom som ju dala do hrnca, podliala malým množstvom vody,...
                                                     - 
                                                    5
                                                    
...pridala som drvenú rascu a dusila som ju na strednom plameni, kým nezmäkla a neodparila sa prebytočná tekutina - cca 5 - 7 minút.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Kapustu som nechala úplne vychladnúť a pridala som k nej udusenú slovenskú ryžu. Môžete použiť bežnú ryžu alebo ovsené vločky.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením,...
                                                     - 
                                                    8
                                                    
...majoránom a cesnakom.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Pridala som vajcia a celé som spolu dobre premiešala.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Pridala som múku a znovu som to premiešala.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
Zmes na kapustové fašírky som zahustila strúhankou a...
                                                     - 
                                                    12
                                                    
celé som spolu znovu premiešala a vypracovala na tvarovateľné cesto.
                                                     - 
                                                    13
                                                    
Navhlhčenými rukami som vytvarovala guľky.
                                                     - 
                                                    14
                                                    
Kapustové guľky som sploštila dlaňou, aby získali tvar fašírky a vložila som ich do rozpáleného oleja. Po oboch stranách som fašírky vyprážala 4 + 4 minúty, pekne do červena a do chrumkava.
                                                     - 
                                                    15
                                                    
Tieto fašírky sú chrumkavé, lebo okrem kapusty obsahujú aj ryžu a strúhanku, sú veľmi chutné a sýte, takže nevyžadujú prílohu. Podávala som ich s kopčekom kyslej smotany, sú výborné aj za studena.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


www.mimibazar.sk/recept.php?id=5563....