Foto: sandriw
Ako na zdravé a nutrične vyvážené raňajky? Upečte si granolu! Vo svojej podstate je to tepelne upravené müsli, t.j. upečené do chrumkavého stavu :) Zobraziť celý popisAko na zdravé a nutrične vyvážené raňajky? Upečte si granolu! Vo svojej podstate je to tepelne upravené müsli, t.j. upečené do chrumkavého stavu :) Zloženie, si môžete prispôsobiť svojim vlastným potrebám a chuti, no a vôňa... neporovnateľné s kupovanými verziami :3 Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
príprava
na 150 °C
Suroviny
3 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
3/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
1/4 šálky |
|
3/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/4 šálky |
|
štipka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suché suroviny.
-
2
Pripravíme si tekuté a zvyšné suroviny.
-
3
Zmiešame si všetky suché prísady. Prilejeme olej a premiešame. Potom prilejeme med a znova premiešame. Nakoniec pridáme vyšlahaný bielok a naposledy poriadne premiešame. Vysypeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
-
4
Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť, nalámeme na kúsky a uchovávame v tesne uzavretej nádobe.
-
5
Okrem orechov, použiť môžeme aj pistácie, vlašské alebo pekanové orechy. Vhodné koreniny sú aj kardamón, muškátový oriešok alebo zázvor. Bielok možno vynechať, ak chceme mať granolu sypkú (nie v hrudkách). V tomto prípade však treba zmes po 2x počas pečenia premiešať. Pridať môžeme aj sušené ovocie, alebo kúsky čokolády, avšak až po dopečení. Cukor možno vynechať úplne a použiť len med, avšak ak ho tak pridáte, pri pečení skaramelizuje a dodá vašej granole chuť navyše.
Diskusia k receptu