Chrumkavá granola

Autor receptu: sandriw

Ako na zdravé a nutrične vyvážené raňajky? Upečte si granolu! Vo svojej podstate je to tepelne upravené müsli, t.j. upečené do chrumkavého stavu :) Zloženie, si môžete prispôsobiť svojim vlastným potrebám a chuti, no a vôňa... neporovnateľné s kupovanými verziami :3 Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit

30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suché suroviny.
  2. Pripravíme si tekuté a zvyšné suroviny.
  3. Zmiešame si všetky suché prísady. Prilejeme olej a premiešame. Potom prilejeme med a znova premiešame. Nakoniec pridáme vyšlahaný bielok a naposledy poriadne premiešame. Vysypeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť, nalámeme na kúsky a uchovávame v tesne uzavretej nádobe.
  5. Okrem orechov, použiť môžeme aj pistácie, vlašské alebo pekanové orechy. Vhodné koreniny sú aj kardamón, muškátový oriešok alebo zázvor. Bielok možno vynechať, ak chceme mať granolu sypkú (nie v hrudkách). V tomto prípade však treba zmes po 2x počas pečenia premiešať. Pridať môžeme aj sušené ovocie, alebo kúsky čokolády, avšak až po dopečení. Cukor možno vynechať úplne a použiť len med, avšak ak ho tak pridáte, pri pečení skaramelizuje a dodá vašej granole chuť navyše.