Chrumkavá granola
Autor receptu: sandriw
Ako na zdravé a nutrične vyvážené raňajky? Upečte si granolu! Vo svojej podstate je
to tepelne upravené müsli, t.j. upečené do chrumkavého stavu :) Zloženie, si môžete
prispôsobiť svojim vlastným potrebám a chuti, no a vôňa... neporovnateľné s
kupovanými verziami :3
Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
30 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Pripravíme si suché suroviny.
- Pripravíme si tekuté a zvyšné suroviny.
- Zmiešame si všetky suché prísady. Prilejeme olej a premiešame. Potom prilejeme med a znova premiešame. Nakoniec pridáme vyšlahaný bielok a naposledy poriadne premiešame. Vysypeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť, nalámeme na kúsky a uchovávame v tesne uzavretej nádobe.
- Okrem orechov, použiť môžeme aj pistácie, vlašské alebo pekanové orechy. Vhodné koreniny sú aj kardamón, muškátový oriešok alebo zázvor. Bielok možno vynechať, ak chceme mať granolu sypkú (nie v hrudkách). V tomto prípade však treba zmes po 2x počas pečenia premiešať. Pridať môžeme aj sušené ovocie, alebo kúsky čokolády, avšak až po dopečení. Cukor možno vynechať úplne a použiť len med, avšak ak ho tak pridáte, pri pečení skaramelizuje a dodá vašej granole chuť navyše.