Našla som na nete zoštíhľujúci chlebík, tak som ho začala piecť a urobila som aj bezlepkový pre dcéru a po ochutnaní chceli recept aj iní..tak pridávam sem možno niekoho osloví ...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
1/2 kl |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g (pšeničné) |
|
150 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
pripravíme si suroviny, posekáme mandle a lieskové orechy a odvážíme iné ingrediencie, ktoré dáme do jednej misky a všetko spolu vymiešame
- 2
cesto vylejeme do vystlanej formy na chlebík (papier pokrčíme vtedy sa lepšie dá vystlať forma)
- 3
dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st na 60 minút ... ja pečiem naraz dva ušetrím energiu
- 4
upečený vyberieme a preložíme na mriežku a necháme vychladnúť
- 5
dobre vychladený chlebík nakrájame na krajce zubatým nožom a necháme si na 2 dni a ostatný nakrájaný dáme do sáčkov alebo nádobky a zmrazíme potom už si len vyberieme 2 hodiny pred jedlom alebo ja dávam do hriankovača a je super :-) dobrú chuť
- 2
Ale ináč je to zaujímavý recept .-)