Chilli con carne z pomalého hrnca
Autor receptu: janett
Originál chilli con carne sa pripravuje z mletého mäsa. Za seba musím povedať, že
nemám k mletému mäsu veľmi kladný vzťah a dôvodom nie sú len skúsenosti z našich
"super-hypermarketov" ale mám pocit, že kým mi slúžia zuby, nemám dôvod
pripravovať mäso inak ako pokrájané na kocky. Toto jedlo pripravujem celkom rada,
lebo ho doma všetci priam milujú a navyše - keď sa mi nechce babrať so surovinami,
použijem jednu vydarenú konzervu Bonduelle "Mexicana" 425 ml.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
240 - 480 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu aj cesnak nakrájame na drobno a opražíme ju na oleji do zlatova.
- Pokrájame si hovädzie mäso na kocky a pridáme k cibuli.
- Mäso popražíme, kým sa nezatiahne až je pekne hnedé.
- Kukuricu, fazuľu, paradajkový pretlak, paprikovú aj feferónovú pastu vložíme rovno do pomalého hrnca, ochutíme všetkými koreninami podľa chuti a nakoniec pridáme aj hovädzie mäso. Podľa potreby dolejeme vodou a nastavíme pomalý hrniec na 4 hodiny v režime HIGH alebo 8 hodín v režime LOW.