Cheesecake
Cheesecake

Cheesecake s karamelovou polevou

Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 29. júna 2022
Cheesecake s karamelovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
300 g
125 g
Krém:
3 ks
250 g
250 g
250 g
160 g
 podľa chuti
Karamelová poleva:
100 g
1 ČL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme a zalejeme roztopeným maslom. Dáme do formy a poriadne utlačíme.

  2. 2

    Všetky suroviny na krém spolu zmixujeme a nalejeme na sušienkový korpus. Pečieme hodinu pri 160 stupňoch, na spodok rúry dáme plech s vodou. Upečený necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na polevu upálime cukor na karamel, keď je hotový, pridáme lyžičku masla a necháme ho roztopiť. Potom prilejeme 100 ml smotany, rozmiešame, aby sa karamel rozpustil a potom polevu nalejeme na už vychladený koláč. Pri podávaní môžeme ozdobiť sezónnym ovocím.

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

drajan
V čase, ked je foriem na pečenie do "aleluja" viem oceniť, ked sa napíše aj veľkosť formy.