Cheesecake s karamelovou polevou
Štefan Otrošina
hotel Kalix v Poprade, 29. júna 2022
hotel Kalix v Poprade, 29. júna 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
300 g |
|
125 g |
|
Krém: | |
3 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
160 g |
|
podľa chuti |
|
Karamelová poleva: | |
100 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme a zalejeme roztopeným maslom. Dáme do formy a poriadne utlačíme.
- 2
Všetky suroviny na krém spolu zmixujeme a nalejeme na sušienkový korpus. Pečieme hodinu pri 160 stupňoch, na spodok rúry dáme plech s vodou. Upečený necháme vychladnúť.
- 3
Na polevu upálime cukor na karamel, keď je hotový, pridáme lyžičku masla a necháme ho roztopiť. Potom prilejeme 100 ml smotany, rozmiešame, aby sa karamel rozpustil a potom polevu nalejeme na už vychladený koláč. Pri podávaní môžeme ozdobiť sezónnym ovocím.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu