Cheesecake

Cheesecake s čučoriedkami

Autor receptu: slovakbaker

Milovníci cheesecakov si teraz prídu na svoje. Recept na skvelý mramorovaný cheesecake s čučoriedkami plný poctivých surovín, ozdobený ríbezľami, ktoré svojou kyslosťou vyvažujú chuť.

Suroviny

Postup

  1. Začneme prípravou korpusu. Sušienky najemno rozmixujeme a prilejeme k nim rozpustené maslo. Zamiešame a takto pripravený sušienkový základ utlačíme do tortovej formy (20 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Korpus predpekáme v rúre vyhriatej na 180 °C zhruba 10 minút, necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si pripravíme čučoriedkové coulis (hustá ovocná omáčka), ktorým budeme cheesecake pred pečením efekte zdobiť, využijeme na to špáradlo alebo vidličku a vytvoríme tak mramorovanie (anglický názov pre tento cheesecake je Swirl Cheesecake, z angl. swirl = vír; my tento vír docielime práve mramorovaním). Čučoriedky rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a na miernom plameni zahrievame. Prilejeme v troche vody rozmiešaný Zlatý klas a varíme do mierneho zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  3. Ako ďalšie pripravíme náplň, a to veľmi jednoducho - zmiešaním všetkých surovín. Dohladka rozmiešanú náplň vylejeme na predpečený korpus, uhladíme a pomocou lyžičky kladieme na náplň kôpky čučoriedkového coulis. Pomocou špáradla alebo vidličky vytvoríme mramorovanie.
  4. Na dno rúry vložíme plech s vriacou vodou. Tento krok zabezpečí, aby cheesecake počas, a najmä po upečení nepopraskal. Potom do rúry vložíme cheesecake a takto pečieme asi 60-70 minút alebo podľa skúseností s Vašou rúrou.
  5. Upečený cheesecake necháme vychladnúť najprv v rúre, potom pomocou noža uvoľníme okraje a vložíme do chladičky. Vychladntý cheesecake krájame nožom namočeným v horúcej vode. Na záver ozdobíme ríbezľami alebo iným ovocím. Prajem dobrú chuť!