Nepečený cheesecake
Nepečený cheesecake

Cheesecake s bielou čokoládou bez pečenia

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 21. apríla 2023

Suroviny

Korpus:
250 g mleté
125 g
2-3 PL
Krém:
250 g
150 g
70 g
200 g
350 ml
Ganache:
150 g
75 ml




Postup

  1. 1

    Korpus: Maslo roztopíme, pridáme zomleté maslové sušienky a mlieko. Dostaneme kompaktnú hmotu, ktorú rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 22 cm a dáme do chladničky kým pripravujeme krém.

  2. 2

    Krém: Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Medzitým vymiešame mascarpone s krémovým syrom a práškovým cukrom. Primiešame trochu ochladenú roztopenú čokoládu a opäť dobre vymiešame.

  3. 3

    V druhej miske dobre vyšľaháme šľahačku (môžete pridať 1 Smetafix). Následne ju zľahka primiešame k čokoládovému krému. Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky kým pripravujeme ganache.

  4. 4

    Ganache: Smotanu zohrejeme na platni na miernom ohni a necháme v nej čokoládu rozpustiť za stáleho miešania. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia