Cheesecake s bielou čokoládou bez pečenia
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Korpus: Maslo roztopíme, pridáme zomleté maslové sušienky a mlieko. Dostaneme kompaktnú hmotu, ktorú rovnomerne natlačíme do formy s priemerom 22 cm a dáme do chladničky kým pripravujeme krém.
- 2
Krém: Čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť. Medzitým vymiešame mascarpone s krémovým syrom a práškovým cukrom. Primiešame trochu ochladenú roztopenú čokoládu a opäť dobre vymiešame.
- 3
V druhej miske dobre vyšľaháme šľahačku (môžete pridať 1 Smetafix). Následne ju zľahka primiešame k čokoládovému krému. Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky kým pripravujeme ganache.
- 4
Ganache: Smotanu zohrejeme na platni na miernom ohni a necháme v nej čokoládu rozpustiť za stáleho miešania. Nalejeme na cheesecake a necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.
Tiež nepečený cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu