Cheesecake

Cheesecake s 5 spices

Autor receptu: redakcia

5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma.* Jej súčasťou je aníz, fenikel, sečuánske korenie (možno nahradiť normálnym čiernym korením), klinčeky a škorica, ktoré sa rozdrvia v mažiari. Jednoduchšia verzia je zmiešať pomleté verzie korení.

14
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme maslo izbovej teploty, premiešame a natlačíme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Plnka: Čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom a odložíme bokom. V miske medzitým vymiešame ostatné ingrediencie, trochu odoberieme a zmiešame s čokoládou. Potom premiešame už všetko spolu. Zmes vylejeme do formy na korpus a pečieme 40 minút pri 160 stupňoch bez ventilátora. Necháme pomaly chladnúť v pootvorenej rúre.
  3. Polevu môžeme zvoliť rôznu. Ale zaujímavú chuť v kombinácii s 5 spices dodá jahodové pyré s nasekanými jahodami, poliate balzamikovou redukciou.