Cheesecake
Cheesecake s 5 spices
Autor receptu: redakcia
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma.* Jej súčasťou je aníz, fenikel,
sečuánske korenie (možno nahradiť normálnym čiernym korením), klinčeky a škorica, ktoré sa rozdrvia v mažiari. Jednoduchšia
verzia je zmiešať pomleté verzie korení.
14 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme maslo izbovej
teploty, premiešame a natlačíme do formy, ktorú
sme vyložili papierom na pečenie. Necháme stuhnúť
v chladničke.
- Plnka: Čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom
a odložíme bokom. V miske medzitým vymiešame ostatné ingrediencie, trochu odoberieme
a zmiešame s čokoládou. Potom premiešame už
všetko spolu. Zmes vylejeme do formy na korpus
a pečieme 40 minút pri 160 stupňoch bez ventilátora. Necháme pomaly chladnúť v pootvorenej rúre.
- Polevu môžeme zvoliť rôznu. Ale zaujímavú
chuť v kombinácii s 5 spices dodá jahodové pyré
s nasekanými jahodami, poliate balzamikovou
redukciou.