Chana Pindi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej vody v hrnci asi 20 minút. Scedíme, zo scedenej tekutiny si odložíme 1 šálku.
  2. Jemne nakrájame zázvor. Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu do zlatista, pridáme cesnak, nakrájaný zázvor a nakrájané zelené čili. Pražíme 5 minút. Pridáme paradajky, koriander, rascu, kurkumu a paprikové korenie a opražíme na miernom ohni. Pridáme odložený odvar, soľ a polovicu koriandrových listov. Povaríme na miernom ohni, kým sa tekutina nevstrebe.
  3. Pridáme štipku korenia garam masala. Servírujeme posypané zvyšným korením garam masala, koriandrovými listami a nastrúhaným zázvorom. Ako prílohu podávame placky poori, chapati alebo chlieb naan.