Krevety

Ceviche z kreviet a exotického ovocia

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Krevety (ak sú v pancieri) olúpeme, vyberieme črievko, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriandrovú vňať a medovku (mätu) otrháme a lístočky pokrájame. Pridáme krevety, všetko zamiešame a necháme asi 2-3 hodiny odležať. Krevety sa trošku zafarbia.
  3. Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (exotické ovocie, papriky, cibuľu). Čili očistíme od semienok a nakrájame najemno. Všetky suroviny pridáme do vychladeného krevetového ceviche až pred podávaním a ešte raz necháme spolu dobre vychladiť. Pred servírovaním ochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením.