Krevety
	        Ceviche z kreviet a exotického ovocia
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          Postup- Krevety (ak sú v pancieri) olúpeme, vyberieme črievko, opláchneme studenou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. 
 - V miske vymiešame cukor, šťavu z citrónov a pomaranča a ryžový ocot. Pridáme očistený a na plátky nakrájaný cesnak. Koriandrovú vňať a medovku (mätu) otrháme a lístočky pokrájame. Pridáme krevety, všetko zamiešame a necháme asi 2-3 hodiny odležať. Krevety sa trošku zafarbia. 
 - Medzitým nakrájame zostávajúce suroviny na malé kocky (exotické ovocie, papriky, cibuľu). Čili očistíme od semienok a nakrájame najemno. Všetky suroviny pridáme do vychladeného krevetového ceviche až pred podávaním a ešte raz necháme spolu dobre vychladiť. Pred servírovaním ochutíme morskou soľou a čerstvo namletým korením. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |