Cestoviny
Cestoviny s orechovým pestom (Pasta con Salsa di Noci) (fotorecept)
Autor receptu: tiamostef
Toto jedlo je jednoduchšie ako cestoviny s bazalkovým pestom.* Môžeš ho už hotové kúpiť ako pesto alebo si ho takto pripraviť.
2 porcie |
5 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pomeľ si orechy.
- Postav vodu na cestoviny, ktoré uvaríš podľa návodu.
- V druhej panvici na jemnom stupni (slabom plameni) rozpusti maslo, pridaj nasekanú bazalku, trochu soli, korenie, opraž 5 sekúnd, pridaj namleté orechy, zahrej, zamiešaj a vypni.
- 1 minútu pred dovarením cestovín znovu zapni panvicu kde sú orechy (toto sa neuvádza do bodu varu), scedené cestoviny primiešaj do orechov, pridaj 2-3 lyžice vody z cestovín a cca 1 lyžicu mascarpone (nemusíš - bude menej krémové, ale pridaj trochu viac vody z cestovín). všetko záleží aj od druhu cestovín, ktoré použiješ, vrúbkované cestoviny "napijú" viac ako hladké, toto všetko na jemnom plameni zamiešaj.
- Na tanieri môžeš ešte posypať trochou nasekaných orechov a parmezánom alebo Grana Padano, niekedy posypem gorgonzolou (gorgonzola stagionato), napr: https://www.uci.it/record-produttivo-per-il-gorgonzola-dop-2/
vtedy to ma vďaka gorgonzole pikantnejšiu chuť.