Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Inšpirácia Emanuel Ridi: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Bucatini-all-amatriciana.
Pozerala som na nete viac rcp., niektorý bol s cibuľou a cesnakom, iný s mrkvou a zelerom, ďalší s bazalkou, skrátka každý iný. Tak ktorý je pravý, netuším, ja som si vybrala tento a neľutujem.
2 porcie |
8 minút príprava |
13 minút tepelná úprava |
Postup
- Zočila som v obchode mne neznámy druh cestovín, musela som ich kúpiť :-)
- Pokrájala som pancettu na pásiky a paradajky na mesiačiky, tiež chilli na malé kúsky.
Cestoviny som dala variť do osolenej vody.
Do menšieho woku som dala 1 PL oleja a opiekla na ňom pancettu do chrumkava.
- Priliala som víno a trochu ho nechala odpariť.
- Pridala som paradajky, korenie a chilli a chvíľku povarila. Emanuel dával paradajky z konzervy, ale teraz sa mi to zdá hriech, keď sú výborné paradajky, v zime by som radšej dala konzervu, ako tie bledule, čo mavajú v obchodoch.
- Zdalo sa mi to akési suché, tak som dala trochu paradajkového pyré, ochutnala a trochu osolila, síce mi to bolo divné, že bez bazalky, ale odolala som :-), tak aspoň na ozdobu som dala.
- Uvarené cestoviny som dala do woku ku omáčke, pridala pecorino a miešala zľahka asi 1 min.
- Na tanieri som ešte posypala pecorinom a to je celé. Je to naozaj výborné a rýchlovka.
K čevenému jedlu pridávam červené kaktusy :-), nech to máme tón v tóne.