Cestoviny pacchero a la Amatriciana (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Inšpirácia Emanuel Ridi: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Bucatini-all-amatriciana. Pozerala som na nete viac rcp., niektorý bol s cibuľou a cesnakom, iný s mrkvou a zelerom, ďalší s bazalkou, skrátka každý iný. Tak ktorý je pravý, netuším, ja som si vybrala tento a neľutujem.

2
porcie
8 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zočila som v obchode mne neznámy druh cestovín, musela som ich kúpiť :-)
  2. Pokrájala som pancettu na pásiky a paradajky na mesiačiky, tiež chilli na malé kúsky. Cestoviny som dala variť do osolenej vody. Do menšieho woku som dala 1 PL oleja a opiekla na ňom pancettu do chrumkava.
  3. Priliala som víno a trochu ho nechala odpariť.
  4. Pridala som paradajky, korenie a chilli a chvíľku povarila. Emanuel dával paradajky z konzervy, ale teraz sa mi to zdá hriech, keď sú výborné paradajky, v zime by som radšej dala konzervu, ako tie bledule, čo mavajú v obchodoch.
  5. Zdalo sa mi to akési suché, tak som dala trochu paradajkového pyré, ochutnala a trochu osolila, síce mi to bolo divné, že bez bazalky, ale odolala som :-), tak aspoň na ozdobu som dala.
  6. Uvarené cestoviny som dala do woku ku omáčke, pridala pecorino a miešala zľahka asi 1 min.
  7. Na tanieri som ešte posypala pecorinom a to je celé. Je to naozaj výborné a rýchlovka. K čevenému jedlu pridávam červené kaktusy :-), nech to máme tón v tóne.