Cestovinový smotanový šalát

Miroslav Ryljak
šéfkuchár hotela Podhradie v Považskom Podhradí, 28. augusta 2012
Cestovinový smotanový šalát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g (penne, vrtuľky – viacfarebné)
100 g
80 g
60 g
50 g
50 g
200 g
50 g
100 g
60 g




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v slanej vode, do ktorej sme pridali trošku olivového oleja. Brokolicu oblanžírujeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Papriku, paradajku a uhorku nakrájame na malé kocky, pridáme kukuricu bez nálevu, brokolicu rozobratú na malé ružičky, cestoviny a spojíme kyslou smotanou.

  3. 3

    Dochutíme soľou a citrónovou šťavou, prípadne troškou olivového oleja. Nakoniec pridáme na rezance nakrájaný syr eidam. Ihneď podávame.

Diskusia k receptu

micanela
U mňa veľké plus, že tam nie je tatarka alebo majolka.
spetkasoli
tento šalátik ma velmi oslovil. Milujem cestoviny na každý sposob a tento sa mi páči, že tu nie je tatarka ani majolka ako píše micanela.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia