Cestovinový šalát so šafranom a s ovčím syrom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode , scedíme ich a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno, rovnako aj očistenú čili papričku. Cesnak nasekáme na väčšie kúsky, umytú nelúpanú cuketu rozkrájame na kocky, paradajky rozštvrtíme.
  2. Na panvici v rozpálenom oleji urestujeme najprv cibuľu s papričkou a cesnakom, potom pridáme cuketu, podusíme a nakoniec prisypeme rajčiny. Osolíme a okoreníme, zalejeme pomarančovou šťavou zmiešanou so šafranom a s vínnym octom.
  3. Premiešame a už len krátko asi 5 minút podusíme. Cestoviny premiešame so zeleninovou zmesou, navrch nasypeme nastrúhaný syr a nasekané bylinky. Pred podávaním necháme dobre vychladiť.