Foto: dvorka
Je tu veľa receptov na cestovinový šalát a tak aj ja pridávam svoj veľmi jednoduchý, rýchly a u nás chutí všetkým. Neurobila som ani Zobraziť celý popisJe tu veľa receptov na cestovinový šalát a tak aj ja pridávam svoj veľmi jednoduchý, rýchly a u nás chutí všetkým. Neurobila som ani fotku naservírovaného šalátu lebo u nás sa v sobotu budia chlapi pred obedom a tak si každý zobral misu a jedol z nej. Mne už ostal len žďab a bola som taká hladná, že som zabudla urobiť fotku.
porcií
príprava
Postup
-
1
Cestoviny vysypem do osolenej vriacej vody, zamiešam a nechám variť 5 minút, odstavím z tepelného zdroja, zalejem pohárom studenej vody, premiešam a nechám 10 minút postáť. Precedím a prelejem niekoľko krát studenou vodou.
-
2
Dve vajcia si vyklepnem do vyššej nádoby, prilejem troška oleja a ponorným mixérom na najnižšej rýchlosti začnem mixovať. Potom postupne prilievam olej a mixujem. Treba pri tom trpezlivosť, majonéza je pekná hustá a hladká. Potom ju prisolím, pridám horčicu a už len vareškou premiešam. Ja som ju ešte raz premixovala a zredla mi. Nie veľmi, no radím trpezlivosť a trochu ručnej práce :) Odložím do chladničky.
-
3
Do misy som si dala sterilizovanú zeleninu: mrkva, hrášok, kukurica a ešte som pridala za fľaštičku sterilizovanej kápie. Uhorky som nakrájala na kocky, kto chce môže dať aj cibuľu. Tú niekedy prelejem vriacou vodou aby bola ľahšie stráviteľná.
-
4
Na strúhadle (vľavo hore na obrázku) som nastrúhala chrenovú šunkovú salámu. Odporúčam, chutí skvelo.
-
5
Nakoniec som nastrúhala rôzne syry. Klasický eidam, Nivu a mozzarelu.
-
6
Prilejem majonézu z chladničky a dobre premiešam. Korenila som oreganom a šalviou, tie mám od minulého roka zo záhradky a úplne stačilo dať po štipke. Šalát je dobré si urobiť pár hodín vopred aby sa chute rozložili.
Diskusia k receptu