Cestovinový šalát na víne

Autor receptu: zabiatko66

Včera večer som trošku experimentovala a podarilo sa.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej panvici rozohrejme olej. Za 3-4 minúty na ňom osmažíme pór do mäkka, ktorý sme nakrájali na kolieska. Pridáme slaninku a za stáleho miešania opekáme ešte 3-4 minúty, pokiaľ nie je slaninka do zlatista upečená.
  2. Pridáme šampiňóny a pečieme ešte 3-4 min. Občas premiešame. Pridáme víno ak nemáme môže byť vývar, necháme 2-3 min zvoľna variť, dokiaľ sa tekutina nevyparí. Nakoniec pridáme smotanový syr, ktorý miešame až kým sa nám celý nerozpustí.
  3. Medzi tým si uvaríme v slanej vode cestoviny podľa návodu. Dobre zlejeme vodu. Cestoviny potom zmiešame so zmesou, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením podľa chuti. Ako prílohu môžme použiť ľadový šaláť, čevenú papriku, hranolčeky.
  4. Poznámka: Údená slaninka, šampiňóny sú veľká delikatesa v tomto jedle. A ešte môžeme na vrch pomrviť plesňivý syr NIVA a ozdobiť petržlenovou vňatou ak máme. dobrú chuť!