Cestovinový šalát na víne
Autor receptu: zabiatko66
Včera večer som trošku experimentovala a podarilo sa.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejme olej. Za 3-4 minúty na ňom osmažíme pór do mäkka, ktorý sme nakrájali na kolieska. Pridáme slaninku a za stáleho miešania opekáme ešte 3-4 minúty, pokiaľ nie je slaninka do zlatista upečená.
- Pridáme šampiňóny a pečieme ešte 3-4 min. Občas premiešame. Pridáme víno ak nemáme môže byť vývar, necháme 2-3 min zvoľna variť, dokiaľ sa tekutina nevyparí. Nakoniec pridáme smotanový syr, ktorý miešame až kým sa nám celý nerozpustí.
- Medzi tým si uvaríme v slanej vode cestoviny podľa návodu. Dobre zlejeme vodu.
Cestoviny potom zmiešame so zmesou, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením podľa chuti.
Ako prílohu môžme použiť ľadový šaláť, čevenú papriku, hranolčeky.
- Poznámka:
Údená slaninka, šampiňóny sú veľká delikatesa v tomto jedle. A ešte môžeme na vrch pomrviť plesňivý syr NIVA a ozdobiť petržlenovou vňatou ak máme.
dobrú chuť!