Cesnakovo - nivové pagáče

barborka13 - fotkabarborka13, 3. februára 2012

Tieto pagáčiky pečieme pri každej príležitosti a vždy sa zjedia ako prvé. Nepočítam ani koľko receptov som už rozdala :-) A pripomínam, že najlepšie Zobraziť celý popisTieto pagáčiky pečieme pri každej príležitosti a vždy sa zjedia ako prvé. Nepočítam ani koľko receptov som už rozdala :-) A pripomínam, že najlepšie sú čerstvé a ešte teplé, čiže je najlepšie ich piecť tesne pred konzumáciou. Zvlášť ulahodia tým, ktorí obľubujú cesnak :-)

15 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
20 g
30 g
240 ml
70 ml
1/2 bal
400 g
Plnka:
240 g
2 bal
1 bal
2 ks
2 ČL
8-10 strúčikov
1 ks




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.

  2. 2

    Zmiešame múku, kypriaci prášok, olej, mlieko a soľ. Pridáme kvások a dôkladne vymiesime kysnuté cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dokým cesto pekne nevykysne.

  3. 3

    Medzitým si môžme pripraviť plnku z masla, syrokrému, pretlačeného cesnaku, žĺtka a vegety.

  4. 4

    Syr Niva si nastrúhame na strúhadle na syr do oddelenej misky.

  5. 5

    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm(aj menej). Natrieme plnkou a posypeme syrom Niva.

  6. 6

    Cesto zrolujeme do rolády. A krájame na krúžky.

  7. 7

    Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potierame vajíčkom. Pečieme do zlatista.

  8. 8

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hubata
Ja som už babka som zvyknutá na písané recepty a tento sa mi páči. Len keď pečiem niečo s Nivou strááššne to pri pečení smrdí, dobré je to až potom keď sa vyvetrá. Takže zákonite k tomu treba fľašu červeného aj pre kuchárku aj pre návštevu. Vďaka za recept, slaného pečiva nie je nikdy dosť. Ukladám, vyskúšam, určite sa nám bude recept páčiť.
remcula
Velká škoda, že tady není ten fotopostup, přece jen to hodně pomáhá. To musí být super pagáče!!
Trošku mi toto není jasné...Cesto zrolujeme do rolády. A krájame na krúžky...Jako na kolečka, jako závin?? nebo jako šnečky? Já když to nevyzkouším, budu nemocná!:-)))
barborka13
Fotky Vam dolozim hned ako budem mat prilezitost piect ich zase. Naposledy som mala dost naponahlo, az som nestihala fotit. Ano REMCULA presne ako pises, urobis zavin a krajas kolecka. Poponahlam sa s fotkami.
babek
chcela by som upiecť len neviem či hned dvojdávku...kolko kuskov cca je s tejto dávky?? Dakujem
danielas
Keď je tam niva a cesnak, ani nemôže byť iné ako dobré:)) Rada vyskúšam,preto ide do KK. Ďakujem
3sandra3
aj ja si dovolím tvrdiť, že tieto pagáčiky musia byť unikátne, zatiaľ som nerobila....takže vyskúšam
analu
aj ja robím podobné, len do cesta pridám nastrúhané varené zemiaky, vydržia dlhšie mäkké




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia