Tieto pagáčiky pečieme pri každej príležitosti a vždy sa zjedia ako prvé. Nepočítam ani koľko receptov som už rozdala :-) A pripomínam, že najlepšie Zobraziť celý popisTieto pagáčiky pečieme pri každej príležitosti a vždy sa zjedia ako prvé. Nepočítam ani koľko receptov som už rozdala :-) A pripomínam, že najlepšie sú čerstvé a ešte teplé, čiže je najlepšie ich piecť tesne pred konzumáciou. Zvlášť ulahodia tým, ktorí obľubujú cesnak :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
20 g |
|
30 g |
|
240 ml |
|
70 ml |
|
1/2 bal |
|
|
|
400 g |
|
Plnka: | |
240 g |
|
2 bal |
|
1 bal |
|
|
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
8-10 strúčikov |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- 2
Zmiešame múku, kypriaci prášok, olej, mlieko a soľ. Pridáme kvások a dôkladne vymiesime kysnuté cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dokým cesto pekne nevykysne.
- 3
Medzitým si môžme pripraviť plnku z masla, syrokrému, pretlačeného cesnaku, žĺtka a vegety.
- 4
Syr Niva si nastrúhame na strúhadle na syr do oddelenej misky.
- 5
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm(aj menej). Natrieme plnkou a posypeme syrom Niva.
- 6
Cesto zrolujeme do rolády. A krájame na krúžky.
- 7
Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potierame vajíčkom. Pečieme do zlatista.
- 8
Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Trošku mi toto není jasné...Cesto zrolujeme do rolády. A krájame na krúžky...Jako na kolečka, jako závin?? nebo jako šnečky? Já když to nevyzkouším, budu nemocná!:-)))