Cesnakovo - nivové pagáče

Autor receptu: barborka13

Tieto pagáčiky pečieme pri každej príležitosti a vždy sa zjedia ako prvé. Nepočítam ani koľko receptov som už rozdala :-) A pripomínam, že najlepšie sú čerstvé a ešte teplé, čiže je najlepšie ich piecť tesne pred konzumáciou. Zvlášť ulahodia tým, ktorí obľubujú cesnak :-)

15 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
  2. Zmiešame múku, kypriaci prášok, olej, mlieko a soľ. Pridáme kvások a dôkladne vymiesime kysnuté cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dokým cesto pekne nevykysne.
  3. Medzitým si môžme pripraviť plnku z masla, syrokrému, pretlačeného cesnaku, žĺtka a vegety.
  4. Syr Niva si nastrúhame na strúhadle na syr do oddelenej misky.
  5. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm(aj menej). Natrieme plnkou a posypeme syrom Niva.
  6. Cesto zrolujeme do rolády. A krájame na krúžky.
  7. Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potierame vajíčkom. Pečieme do zlatista.
  8. Dobrú chuť.