Cesnakovo - nivové pagáče
Autor receptu: barborka13
Tieto pagáčiky pečieme pri každej príležitosti a vždy sa zjedia ako prvé. Nepočítam ani koľko receptov som už rozdala :-) A pripomínam, že najlepšie sú čerstvé a ešte teplé, čiže je najlepšie ich piecť tesne pred konzumáciou. Zvlášť ulahodia tým, ktorí obľubujú cesnak :-)
15 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- Zmiešame múku, kypriaci prášok, olej, mlieko a soľ. Pridáme kvások a dôkladne vymiesime kysnuté cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste dokým cesto pekne nevykysne.
- Medzitým si môžme pripraviť plnku z masla, syrokrému, pretlačeného cesnaku, žĺtka a vegety.
- Syr Niva si nastrúhame na strúhadle na syr do oddelenej misky.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm(aj menej). Natrieme plnkou a posypeme syrom Niva.
- Cesto zrolujeme do rolády. A krájame na krúžky.
- Ukladáme ich na plech s papierom na pečenie a potierame vajíčkom.
Pečieme do zlatista.
- Dobrú chuť.