Cesnakové žemle fotorecept

egreska - fotkaegreska, 16. decembra 2010
Cesnakové žemle (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
2 šalky
1 šalka, alebo ina
1/2 PL
1 1/2 čl, instantné
1,5 čl
2 PL
1/4 š, vlažné
1 š,teplá
 celá
Na potretie:
3 PL
1 čl, sušene
2 ks




Postup

  1. 1

    Vymiesime cesto a nechame ho hodinku kysnut v teple.Cesto som robila v pekarni ale kysnut som ho dala na radiator :-))

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyklopíme ho na pomučenu podložku a rozdelíme na 8 častí.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý kusok roztiahneme na "lano" a v strede urobíme uzol.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ľavý koniec zastrčíme do stredu z hora..

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pravý zastrčíme pod spodok.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovo..nechame ešte 20-30 minut podkysnut.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Maslo si rozpustíme v mikrovlnke ,pridame rozpučený cesnak a oregano.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Žemle natrieme ( ja som niektore natrela aj vajíčkom a posypala semiačkami)

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečieme na 180 st -20 minut.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Ak vam zostalo cesnakove maslo ,kludne si možete potriet aj upečene žemle.

    Cesnakové žemle (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

helca103
to sú krásne žemličky hned by som si dala jednu cesnakovú :)
evusik
toto je pre mňa viac ako hocaký zákusok, krása :-)
janger
Chyta ma velky hlad, ked to vidim :-)! Su krasne!
claretka
určite vyskúšam čo najskôr, sliny mi tečú až no...
tinca
krásááása, je ráno som hladná ako vlk, tak idem radšej od nich
jerica
hmm, ako vždy ma dostaneš , vieš že vyskúšam , Tvoje recepty kolujú aj u mojich kamarátkach , tento zabodoval !! otvorila by som mini pekáreň keby som bola ako Ty . Fotopstup perfektcionalistky !!
marienka44
@Egreska , tie 2 struciky cesnaku idu len do masla na potretie? Lebo je napisany v zozname "cesto" a najpprv som si myslela, ze idu do cesta.
remcula
Bože, já bych si dala, asi jdu dělat škvarkové pagáče, jinak budu mít hlad! :-((
haston
ani najrafinovanejšie zákusky nemajú šancu!
braxi
Egreska prosím ta ako dlhe ma byt to "lano" aby mi vznikli také krásna žemličky? dakujem vopred za odpoved...
egreska
@braxi treba vyskušat ,ja som robila od oka..ale myslím že na tom až tak nezaleží,čo trčí pekne strčíš pod spodok a dotvaruješ :-))
lucylee
Nerobila si kvások? Iba si všetko zmiešala a nechala kysnúť?Ak použijem klasické droždie, koľko ho dať? Kocka má 42 gramov.
egreska
@lucy ak budeš robit z čerstveho droždia, tak radšej urob kvások,aby sa pekne roztopilo..pri sušenom sa nemusí robit.Myslím ,že 1/2 kocky bude stačit..
lucylee
ďakujem egreška, vyskúšam a dám vedieť výsledok
lucylee
Vydarili sa krásne, použila som pšeničnú celozrnnú múku namiesto pšenično-ražnej a bola to veľmi dobrá voľba. Ďakujem za super receptík.
mariaklara
Krásne uzlíky, či vlastne žemle, tá cesnaková vôňa musí byť ohromná, ukladám.
marianne
@egreska zemle su krasne,narastli,aj chutovo su uzasne,ale musela som dosypat,jeden velky hrncek muky.Z toho co bolo uvedene v recepte,som mala uplne riedke cesto,nedalo sa s nim nic robit.Aj na doske som este trosku pridala.Asi je to mukou.Namiesto raznej som pouzila spaldovu,inak su perfektne....
egreska
sú krásne ,dávno som ich nerobila .. som rada,že nesklamali chuťou..asi to bolo tou múkou,lebo ja som mala také akurát..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia