Foto: angelina01
Tieto rožky pripravujem väčšinou iba na Silvestra. Ale počas tohto roku sme ich začali pripravovať na významnejšie sviatky. Budu vám určite chutiť a rozvoňaju Zobraziť celý popisTieto rožky pripravujem väčšinou iba na Silvestra. Ale počas tohto roku sme ich začali pripravovať na významnejšie sviatky. Budu vám určite chutiť a rozvoňaju celú vašu kuchyňu.
príprava
na 220 ·C °C
Postup
-
1
Do misky si dáme múku,do ktorej spravíme dierku. Do dierky nalejeme teplé mlieko a pridáme aj cukor a rozdrobené droždie.
-
2
Zakryjeme a necháme kysnúť.
-
3
Potom pridáme zmäknuté maslo, žĺtko a vypracujeme cesto.
-
4
Vypracované cesto necháme kysnúť 1 hodinu.
-
5
Medzi tým si pripravíme plnku. Načistíme si hlávku cesnaku a na jemno nastrúhame. Pridáme olej a lyžičku soli a všetko premiešame. (Pokiaľ nemáte radi veľmi slané môžete dať iba pol lyžičky soli)
-
6
Už vykysnuté cesto vyvaľkáme, nakrájame, naplníme plnkou a zatočíme do tvaru rožka.
-
7
Zatočené rožky dáme na pečiaci papier a potrieme bielkom. Pečieme 10-15 minút na 220·C. Alebo až kým nebudú zlatej farby. Po vychladnutí môžete jesť. Prajem vám dobrú chuť!
tak krásne do kruhu ako ja.
A prajem ti, aj všetkým varecháčkam - čom : štastlivý Nový rok!