Cesnakové rožky (fotorecept)
Autor receptu: angelina01
Tieto rožky pripravujem väčšinou iba na Silvestra. Ale počas tohto roku sme ich začali
pripravovať na významnejšie sviatky. Budu vám určite chutiť a rozvoňaju celú vašu
kuchyňu.
90 min minút príprava |
10-15 min minút na 220 ·C °C |
Postup
- Do misky si dáme múku,do ktorej spravíme dierku. Do dierky nalejeme teplé mlieko a pridáme aj cukor a rozdrobené droždie.
- Zakryjeme a necháme kysnúť.
- Potom pridáme zmäknuté maslo, žĺtko a vypracujeme cesto.
- Vypracované cesto necháme kysnúť 1 hodinu.
- Medzi tým si pripravíme plnku. Načistíme si hlávku cesnaku a na jemno nastrúhame. Pridáme olej a lyžičku soli a všetko premiešame. (Pokiaľ nemáte radi veľmi slané môžete dať iba pol lyžičky soli)
- Už vykysnuté cesto vyvaľkáme, nakrájame, naplníme plnkou a zatočíme do tvaru rožka.
- Zatočené rožky dáme na pečiaci papier a potrieme bielkom. Pečieme 10-15 minút na 220·C. Alebo až kým nebudú zlatej farby.
Po vychladnutí môžete jesť. Prajem vám dobrú chuť!