Cesnakové krevety s limetkovo-mätovou majonézou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krevety zbavíme panciera, necháme len koniec chvosta.
  2. Do misky dáme citrónovú šťavu, sezamový olej, cesnak a zázvor. Všetko dôkladne premiešame, môžeme použiť aj ponorný mixér. Marinádou zalejeme krevety a dáme odležať minimálne na hodinu.
  3. Limetkovo-mätova majonéza: Do misky dáme majonézu, limetkovú šťavu, mätu a dôkladne premiešame, podľa potreby dosolíme a dáme do chladničky.
  4. Krevety grilujeme 3 – 5 minút, kým sa nesfarbia do červena. Ihneď podávame s limetkovo-mätovou majonézou. Ak chceme radšej pikantnejšie jedlo, môžeme zázvor vymeniť za čerstvé čili papričky.