Cesnaková zálievka na zeleninový šalát
Veľmi jednoduchá a chutná zálievka na zeleninový šalát, myslím si, že by chutila aj k cestovinovému šalátu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ošúpeme cesnak, petržlenovú vňať si premyjeme a nakrájame na drobno.
- 2
Do misky roztlačíme cesnak a pridáme asi 2 štipky soli, nie moc. Dobre premiešame, aby sa soľ dostala na každý kúsoček cesnaku.
- 3
Pridáme petržlenovú vňať, dobre rozmiešame, na drobnučko nakrájaná vňať uvoľní svoju chuť a cesnak začne voňať ešte krajšie.
- 4
Pridáme 2 čajové lyžičky olivového oleja, poriadne premiešame, aby vznikla hustá kaša.
- 5
Po troške pridávame horúcu vodu, aby sme kašu rozriedili. Zálievka nesmie byť hustá, ale ani moc riedka. Podávame až po vychladnutí. Pred podávaním je potrebné zálievku premiešať.
Tiež dresing:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu