Dresing

Cesnaková zálievka na zeleninový šalát

Autor receptu: bbbbb

Veľmi jednoduchá a chutná zálievka na zeleninový šalát, myslím si, že by chutila aj k cestovinovému šalátu.

2-3
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ošúpeme cesnak, petržlenovú vňať si premyjeme a nakrájame na drobno.
  2. Do misky roztlačíme cesnak a pridáme asi 2 štipky soli, nie moc. Dobre premiešame, aby sa soľ dostala na každý kúsoček cesnaku.
  3. Pridáme petržlenovú vňať, dobre rozmiešame, na drobnučko nakrájaná vňať uvoľní svoju chuť a cesnak začne voňať ešte krajšie.
  4. Pridáme 2 čajové lyžičky olivového oleja, poriadne premiešame, aby vznikla hustá kaša.
  5. Po troške pridávame horúcu vodu, aby sme kašu rozriedili. Zálievka nesmie byť hustá, ale ani moc riedka. Podávame až po vychladnutí. Pred podávaním je potrebné zálievku premiešať.