Milujem cesnak a všetko s ním spojené. Cesnakovú polievku takú, že už len keď si pričuchnem, vyťahuje mi šnúrky z topánok. Lenže. Pri takej cesnačke moje deti púlia oči viac, ako je zdravé. Pri takej cesnačke frflú a miestami aj kričia ako ruský tréner gymnastiek. Neostávalo mi teda nič iné, ako naučiť sa aj cesnačku - light verziu pre deti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8 ks |
|
2-3 hlávky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2-3 PL |
|
Na krutóny: | |
starší |
|
|
|
1-2 strúčky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo (vôbec ním nešetrite), pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky a tie opekáme na masle cca 5 minút.
- 2
Pridáme celé strúčiky cesnaku (veľa, veľáááá!), bobkový list, mleté čierne korenie a soľ. Minútu spolu opekáme a potom prilejeme liter vriacej vody.
- 3
Necháme variť kým nebudú zemiaky mäkké. Odstavíme, vyberieme bobkový list, rozmixujeme, pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a ešte raz pomixujeme (so smotanou to už nevaríme).
- 4
Starší chlieb pokrájame na kocky a na panvici ho opečieme na masle s roztlačeným cesnakom.
- 5
Potom už len nesmelo podávame mlsným jazýčkom, kýveme sa od nervov (či bude chutiť) ako mliečny zub a čakáme na búrlivé radostné ovácie. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu