Cesnaková polievka

Cesnačka ostrá ako nôž

Autor receptu: strucik

Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ale nič podobné tej mojej. Pozor, je to pre skutočných cesnakových maniakov, kto to chce menej cesnakové, nech si dá menej cesnaku (viac cesnaku nedoporučujem, ale keby ste náhodou chceli, môžete skúsiť, no nezabudnite predtým napísať testament).

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rajčiny strčíme asi na minútu do vriacej vody, vyberieme, opláchneme studenou vodou a ošúpeme. Cesnak ošúpeme. Chlieb nakrájame na kocky (pre matematikov: môžu byť aj kvádre). Cesnak (vcelku! nepretláčať! nekrájať!) a chlieb orestujeme na olivovom oleji. Nezabúdame miešať!
  2. Pridáme rajčiny, povaríme tak 5 minút. Stačí odhadom, nemusíme používať stopky, nie sme na pretekoch ani na vojne, teda aspoň väčšina z nás.
  3. Zalejeme vodou, pridáme bobkové listy, oregano, chilli. Varíme asi 20 minút. Opäť netreba stopky, ale radšej dlhšie než kratšie.
  4. Vyhodíme bobkový list do koša (jesť neodporúčam) a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme petržlenovú vňať.
  5. Servírujeme. Ak sa nenachádzame v dámskej spoločnosti (pozor, nie každá žena je aj dáma), môžeme aj sŕkať, mľaskať a grgať. Dobrú chuť a žiadnu chrípku!