České koláče
Autor receptu: eraserhead
20 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, citrónovú kôru (kôru si pripravíme z jedného chemicky neošetreného citróna a rozdelíme si ju na 3 časti), vanilínový cukor, kvások, vlažné mlieko, žĺtka, rozpustené maslo. Dôkladne vypracujeme na vláčne a nelepivé cesto. Necháme asi hodinu vykysnúť (cesto zakryte a vložte napríklad do vypnutej rúry).
- Kým cesto kysne, pripravte si zmiešaním jednotlivých surovín (okrem hrozienok) plnky.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na asi 1,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska do ktorých dnom pohára spravíme menšiu proehlbinu ktorú rovnomerne zaplníme plnkou, tvarohovú ozdobíme hrozienkami. Kraje koláčov potrieme zvyšným žĺtkom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C približne 20 minút.
- Recept je prebratý z knihy: Zlatá babičkina kuchárka
@bashar che si di a الموصل? Ascolta Israele?