České koláče

Autor receptu: eraserhead

20
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z vlažného mlieka, 1 lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, citrónovú kôru (kôru si pripravíme z jedného chemicky neošetreného citróna a rozdelíme si ju na 3 časti), vanilínový cukor, kvások, vlažné mlieko, žĺtka, rozpustené maslo. Dôkladne vypracujeme na vláčne a nelepivé cesto. Necháme asi hodinu vykysnúť (cesto zakryte a vložte napríklad do vypnutej rúry).
  2. Kým cesto kysne, pripravte si zmiešaním jednotlivých surovín (okrem hrozienok) plnky. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na asi 1,5 cm a pomocou pohára vykrajujeme kolieska do ktorých dnom pohára spravíme menšiu proehlbinu ktorú rovnomerne zaplníme plnkou, tvarohovú ozdobíme hrozienkami. Kraje koláčov potrieme zvyšným žĺtkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C približne 20 minút.
  3. Recept je prebratý z knihy: Zlatá babičkina kuchárka @bashar che si di a الموصل? Ascolta Israele? Website counter