Červený melón s fetou ako príloha ku grilovanému mäsu

Milan Zimnýkoval
moderátor, 3. augusta 2022
Červený melón s fetou ako príloha ku grilovanému mäsu
Foto: Shutterstock

Prvýkrát moderátor Milan Zimnýkoval pripravoval tento šalát s malou dušičkou. Ale napokon s ním zožal úspech. A teraz môžete aj vy.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks (nemusí byť)
250 g
Na ozdobenie:
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fetu a melón nakrájame na rovnaké kocky. Červenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, zalejeme ju vriacou vodou a počkáme asi tri minúty, scedíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Nakrájaný melón, fetu a cibuľu zmiešame, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Nič nepokazíte, ak do šalátu pridáte aj nakrájanú šalátovú uhorku.

  3. 3

    Môžeme dozdobiť čerstvými bylinkami – lístkami bazalky, mäty či petržlenovej vňate.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Syry, Šaláty, Rýchla príprava (do 30 min.), Sezónne jedlá, Letné

Diskusia k receptu