Muffiny

Červené muffiny

Autor receptu: galbani

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Príprava sladkej omáčky: Do hrnca s vodou pridajte cukor a vanilkový struk. Varte spolu dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí a nechajte chladnúť minimálne 30 minút bez toho, aby ste vanilkový struk vyberali.
  2. Muffiny: Elektrickým mixérom spolu rozmixujte vajce a cukor do hladkej svetlej zmesi a pridajte zmäknuté kocky masla. V ďalšej nádobe zmiešajte biely jogurt s lyžičkou potravinárskeho farbiva a pridajte ho do pripravenej zmesi. Prisypte múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt. Všetko spolu zmiešajte a takto pripravené cesto nalejte do formičiek o priemere cca 10 cm. Pečte v rúre na 180 °C  približne 20 minút.
  3. Krém: Pomocou elektrického mixéru vyšľahajte dohladka Mascarpone Galbani so smotanou a medom.
  4. Kompletizácia muffinov: Upečené a vychladnuté muffiny rozrežte vodorovne na dve polovice. Obe časti namočte do omáčky, naneste medzi ne krém a opäť ich spojte. Trochu krému si nechajte na dozdobenie. Zvyšným krémom naplňte cukrárenský sáčok s hviezdičkovou špičkou a ozdobte vrchy muffinov krémom a jahodou. Hotové muffiny môžete ešte poliať polevou z lesných plodov.