Muffiny
Červené muffiny
Autor receptu: galbani
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Príprava sladkej omáčky:
Do hrnca s vodou pridajte cukor a vanilkový struk. Varte spolu dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí a nechajte chladnúť minimálne 30 minút bez toho, aby ste vanilkový struk vyberali.
- Muffiny:
Elektrickým mixérom spolu rozmixujte vajce a cukor do hladkej svetlej zmesi a pridajte zmäknuté kocky masla.
V ďalšej nádobe zmiešajte biely jogurt s lyžičkou potravinárskeho farbiva a pridajte ho do pripravenej zmesi.
Prisypte múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec pridajte vanilkový extrakt.
Všetko spolu zmiešajte a takto pripravené cesto nalejte do formičiek o priemere cca 10 cm. Pečte v rúre na 180 °C približne 20 minút.
- Krém:
Pomocou elektrického mixéru vyšľahajte dohladka Mascarpone Galbani so smotanou a medom.
- Kompletizácia muffinov:
Upečené a vychladnuté muffiny rozrežte vodorovne na dve polovice. Obe časti namočte do omáčky, naneste medzi ne krém a opäť ich spojte. Trochu krému si nechajte na dozdobenie.
Zvyšným krémom naplňte cukrárenský sáčok s hviezdičkovou špičkou a ozdobte vrchy muffinov krémom a jahodou. Hotové muffiny môžete ešte poliať polevou z lesných plodov.
|