Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
|
|
125 g |
|
|
|
2 kocky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dve červené cibuľky na jemno posekám v mixéri. Jednu pokrájam na kolieska. Cibuľky dusíme výhradne na masle spolu so štipkou soli a asi jednou č.l. tymianu asi 20 minút. Slaninku si na drobno nakrájame (ja som kupovala už krájanú v Lidli) a pridáme do hrnca. Spolu dusíme asi 15 min.
- 2
Prilejeme červené víno asi do štvrtky hrnca aby polievka nebola príliš vínová. Privedieme do varu a necháme vrieť asi 10 min. Potom pridáme kurací vývar (ja som použila dva bujóny). Pridáme mleté čierne korenie,mleté biele korenie a dochutíme podľa chuti soľou alebo vegetou. Spolu varíme asi 20 min.
- 3
Polievku necháme trochu postáť aby sa chute zjednotili a podávame s opečeným chlebíkom a syrom. Dobrú chuť :)
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre