Černicový koláč

Černicový koláč na lyžice (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Včera pri prechádzke lesom sme opäť nazbierali lesné černice. Uvarila som trochu lekváru a upiekla aj dobrý koláč podľa jednoduchého lyžicového receptu.
  2. Cesto: Celé vajcia šľahám s cukrami chvíľu na najnižšom stupni – netreba do peny. Použiť môžete iba metličku. Prilejem olej, ručne metličkou premiešam. Striedavo asi na 3-krát pridám mlieko a múku s práškom do pečiva. Premiešam.
  3. Cesto vylejem na plech 24 x 34 cm, dno ktorého som vyložila papierom a boky namastila tukom a posypala múkou. Na vrch rozložím lesné černice, ktoré som obalila v múke. Vrch posypem trochu škoricovým a kryštálovým cukrom.
  4. Vo vyhriatej rúre na 175 – 180 stupňov pečiem cca 30 -35 minút. Pečte podľa svojej rúry.
  5. Upečený vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom.