Černicové rezy fotorecept
Foto: helena10
Ešte jeden fajnový zákusok z čerstvých lesných černíc s tvarohom. Cesto hrnčekové a poleva čokoládovo-jogurtová.
na 175 °C
Suroviny
Kakaové cesto: | |
2 ks |
|
štipka |
|
1 hrnček (230 ml) |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
1 PL (alebo kakao) |
|
Tvarohová náplň: | |
250 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
lesné čerstvé |
|
Čokoládovo-jogurtová poleva: | |
100 g (hotová) |
|
5 PL |
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Celé vajcia so štipkou soli a cukrami vyšľahám do peny. Postupne pridávam olej s mliekom, múku s práškom do pečiva, kakao a cviklový prášok (alebo môžete pridať iba 2 PL kakaa). Vymiešam na hustejšie cesto.
- 2
Viac ako polovicu kakaového cesta vylejem na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
- 3
Navrch cesta v malých množstvách rozložím a rozotriem tvarohovú zmes, ktorú som si pripravila zmiešaním tvarohu, cukrov, kyslej smotany a Zlatého klasu.
- 4
Na tvarohovú zmes rozložím ničím neochutené čerstvé lesné černice.
- 5
Černice polejem zvyškom kakaového cesta a cesto opatrne troška rozotriem.
- 6
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 30 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa skúsenosti so svojou rúrou.
- 7
Vychladnutý upečený koláč potriem bielou čokoládovo-jogurtovou polevou - vo vodnom kúpeli v kastróliku najprv roztopím hotovú čokoládovú polevu a vymiešam s bielym jogurtom podľa vlastnej chuti. Ozdobím čerstvými lesnými černicami. Dobrú chuť!
- 8
Z lesa sme odchádzali s viacnásobnou radosťou - okrem černíc sme nazbierali aj trochu húb – milé a chutné potešenie, lebo u nás je sucho a huby veľmi nerastú...
Tiež Černicový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu