Černicový zákusok

Černicové rezy (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Ešte jeden fajnový zákusok z čerstvých lesných černíc s tvarohom. Cesto hrnčekové a poleva čokoládovo-jogurtová.

30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia so štipkou soli a cukrami vyšľahám do peny. Postupne pridávam olej s mliekom, múku s práškom do pečiva, kakao a cviklový prášok (alebo môžete pridať iba 2 PL kakaa). Vymiešam na hustejšie cesto.
  2. Viac ako polovicu kakaového cesta vylejem na tukom vymastený a hrubou múkou posypaný plech rozmerov 20 x 30 cm.
  3. Navrch cesta v malých množstvách rozložím a rozotriem tvarohovú zmes, ktorú som si pripravila zmiešaním tvarohu, cukrov, kyslej smotany a Zlatého klasu.
  4. Na tvarohovú zmes rozložím ničím neochutené čerstvé lesné černice.
  5. Černice polejem zvyškom kakaového cesta a cesto opatrne troška rozotriem.
  6. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 30 minút. Kontrola špajľou. Pečte podľa skúsenosti so svojou rúrou.
  7. Vychladnutý upečený koláč potriem bielou čokoládovo-jogurtovou polevou - vo vodnom kúpeli v kastróliku najprv roztopím hotovú čokoládovú polevu a vymiešam s bielym jogurtom podľa vlastnej chuti. Ozdobím čerstvými lesnými černicami. Dobrú chuť!
  8. Z lesa sme odchádzali s viacnásobnou radosťou - okrem černíc sme nazbierali aj trochu húb – milé a chutné potešenie, lebo u nás je sucho a huby veľmi nerastú...