Čerešňové hniezda fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 5. mája 2012

Na svojich potulkach po internete som nasla recept na tieto ceresnove kolaciky. Sposobom akym sa robia mi pripominaju osie hniezda, preto som ich pomenovala Zobraziť celý popisNa svojich potulkach po internete som nasla recept na tieto ceresnove kolaciky. Sposobom akym sa robia mi pripominaju osie hniezda, preto som ich pomenovala ceresnove hniezda. Plnka je netradicna. Ceresne, alebo visne a cokoladove cesto.

16ks
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
220 ml
40 g
60 g
1 KL
1 PL
1 ks
plnka:
500 g
 podla chuti
1 KL
kakaove cesto:
2 ks
60 g
100 g
1/2 KL
1 PL
80 g
2-3 PL
na poliatie:




Postup

  1. 1

    Maslo som rozpustila vo vlaznom mlieku. Pridala som ho k ostatnym surovinam a mixerom som vymiesila cesto. Cesto som nechala kysnut na teplom mieste asi 1,5 hodiny. Medzitym ako mi kyslo cesto som si pripravila plnku.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cokoladove cesto som si upiekla klasickym sposobom. Maslo som vymiesala s cukrom a zltkami. V muke som premiesala kakao a prasok do peciva. To som potom pomaly vareskou spolu s vyslahanym snehom a mliekom zamiesala do masla. Cesto som piekla vo forme 20/20cm vo vyhriatej rure 180C 20 minut. Upecene vychladnute cesto som si rozmrvila. Polovicku z neho som pouzila a druhu polovicku som si odlozila do mraznicky.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ja som pouzila ceresne, ktore som male este v mraznicke. Ceresne som vykostkovala, pridala som k nim cukor a varila som ich asi 15 minut. Stava ktoru pustili sa dost odparila a tu trochu co tam zostala som zahustila pudingom. Namiesto ceresni sa mozu pouzit aj visne, alebo ceresnovy, ci visnovy dzem.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnute cesto som na doske este trochu premiesila, nechala chvilu postat, asi 10minut. Potom som cesto rozvalkala na obdlznik. Na cesto som rozotrela ceresne.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ceresne som posypala romrvenym cokoladovym cestom.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som skrutila do rolady a nakrajala som ho na asi 2cm hrube kusky. Z papiera na pecenie som si nastrihala pasiky, trochu vyssie ako su kolaciky. Papier som spojila s pripinackami do kolieska. Ked sa takto kolace pecu, moc sa neroztiehnu do sirky, prave naopak zdvihnu sa a maju pekny okruhly tvar.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kolace som poukladala na pomasteny plech a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 20 minut.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Sest kolacov som piekla v texan muffinovej forme. Misky v tejto forme su skoro take velke ako bol obvod mojich papierovych kosikov.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upecene kolace si vdaka papierovych kosikov zachovali okruhly tvar.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Upecene kolace som ulozila na mriezku a nechala vychladnut. Vychladnute som potom postriekala citronovou polevou.

    Čerešňové hniezda (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mariaklara
Mám aj ja v mrazničke, ale chystám sa robiť štrúdľu, tuším z nich odoberiem a vyskúšam. Dobrý nápad, vďaka.
kata50
Zaujímavý postup. To kakaové cesto sa nedá nahradiť strúhanými piškótami ? Ďakujem za odpoveď. Už uložené. :-))
olusa
Koláčiky sú krásne, skúsim upiecť, dúfam, že sa podaria :o)
nela88
Koláčiky vyzerajú dobre, páči sa mi, ako využívaš mufinkovú formu.
margaretka28
Vyzerajú veľmi dobre,chuť si tiež viem domyslieť,ja som doteraz robievala iba škoricovo orechové,uložím si.
babkamt
Paráda. Práve dnes , keď som hľadala jahody v mrazničke , tak som našla 2 balíčky višní. Rozmýšľala som , že spravím štrúdľu. A tu je fajn recept , kde sa dajú použiť. Postup ako vždy na 1.
cica2
aj mne sa velmi páčia, krásne sa ti vydarili a dobrý nápad piecť aj v muffinovej forme :-)
palokuchki
Vsetkym vam dakujem za pekne komentare. Ako rada by som vas vsetkych ponukla. Ked som nasla recept na tieto kolaciky, chcela som ich vyskusat lebo pre mna to bolo uplne nova kombinacia. Prikladam link, kde som tieto kolace nasla  www.cookingbread.com/classes/class_black_forest_buns.html...
Mne sa ta plnka velmi pacila a urcite ich budem robit castejsie. Najprv sa mi zdalo ze je s tym vela roboty, ale teraz si myslim ze ani nie. Ked vyskusate, dufam ze budete spokojni ako som bola ja. Kata50, najlepsie by bolo dat tam nieco cokoladove. Aj cokoladove keksiky by boli dobre.
salinka
Tiez som si povedala, ze by to bolo dobre dat do muffinovej formy. Zaujal ma tento receptik, dakujem:-)
babav
Krasne su...mala som v umysle spytat sa ,ako ta napadlo zabalit ich do papiera ,aby sa nelepili a nevytekala z nich plnka ,ale z linky ,ktoru si pridala vidim ,ze ti poradili...napad je to vyborny.U nas dostat taku hotovu ceresnovu plnku aj tie papierove obaly...vdaka za recept, ukladam si ho ....prilezitostne upeciem;-) .
janger
Tie su peknucke :-)! Cerstve a ani zmrazene ceresne nemam. Ale aj kompotove by sa dali zahustit. A tiez su dostat aj take zahustene hotove ovocne plnky, este veru tusim aj mam. Danka, ja si takto papierom zvysujem aj tortove formy, ked pocitam s tym, ze moc narastu.
stacy77777
tak tento receptík som akosi prehliadla,veľmi pekné,ale to od teba všetko,však ťa mám aj uloženú medzi mojimi obľúbenými
jerica
Tak to ma dostalo, ďaľšia pomôcka , jednoduché , pritom praktické,papierový kruh veru využijem , to si píš Danielka,robievam podobné slimáky recept od sovky, teraz vyskúšam aj s tým tvojim papierovým košíkom,nebudú "rozčapúrené"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia